Czy możliwe jest przygotowanie przepysznej zupy rybnej z zaledwie kilku składników? Oczywiście! Gdy już spróbujecie tej z naszego przepisu, nie będziecie chcieli jeść żadnej innej.
Zupa rybna
Kategoria: Potrawy z dorszem
Główny składnik: Dorsz
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Na średnim ogniu rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i podsmaż 4 minuty. Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Dodaj pietruszkę i mieszaj 2 minuty. Dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy i delikatnie gotuj przez około 10 minut.
2. Dodaj sok z małży, wytrawne białe wino i rybę. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu, aż ryba będzie ugotowana i łatwo się rozdrobni. Dodaj przyprawy — sól, pieprz, oregano, tymianek i tabasco.
3. Podawaj z chrupiącym pieczywem.