Pyszne, bardzo sycące śniadanie.
Zielone szparagi z łososiem
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Szparagi oczyścić, odłamać zdrewniałe części łodyg (ok. 3 cm), następnie pokroić na 5 cm kawałki i gotować do miękkości. Jajka usmażyć (stopień wysmażenia według uznania) na patelni doprawiając solą i pieprzem. Awokado pokroić w kostkę i skroplić sokiem z cytryny, a pomidorki przeciąć na pół.
2. Przygotować 4 talerze, na każdym z nich ułożyć łososia, szparagi, pomidory, awokado i kiełki słonecznika. Jajko wyjąć i umieścić na powierzchni sałatki, całość posypać kawałkami miąższu granatu.
3. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.