Opis przepisu

Pyszne, bardzo sycące śniadanie.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

300 - 350g zielonych szparagów
100g łososia wędzonego
Sól, pieprz
4 jajka
200 g pomidorów cherry
130 g awokado
Sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
100 g kiełków
100 g granatu, miąższu owocu

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Szparagi oczyścić, odłamać zdrewniałe części łodyg (ok. 3 cm), następnie pokroić na 5 cm kawałki i gotować do miękkości. Jajka usmażyć (stopień wysmażenia według uznania) na patelni doprawiając solą i pieprzem. Awokado pokroić w kostkę i skroplić sokiem z cytryny, a pomidorki przeciąć na pół.
Zielone szparagi z łososiem
2. Przygotować 4 talerze, na każdym z nich ułożyć łososia, szparagi, pomidory, awokado i kiełki słonecznika. Jajko wyjąć i umieścić na powierzchni sałatki, całość posypać kawałkami miąższu granatu.
Zielone szparagi z łososiem
3. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Zielone szparagi z łososiem

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności