Zielone szparagi z łososiem
Opis przepisu
Pyszne, bardzo sycące śniadanie.
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
300 - 350g zielonych szparagów
100g łososia wędzonego
Sól, pieprz
4 jajka
200 g pomidorów cherry
130 g awokado
Sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
100 g kiełków
100 g granatu, miąższu owocu
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Szparagi oczyścić, odłamać zdrewniałe części łodyg (ok. 3 cm), następnie pokroić na 5 cm kawałki i gotować do miękkości. Jajka usmażyć (stopień wysmażenia według uznania) na patelni doprawiając solą i pieprzem. Awokado pokroić w kostkę i skroplić sokiem z cytryny, a pomidorki przeciąć na pół.
Zostaw recenzję