Zapiekanka rybna z gnocchi

Pyszny obiad dla całej rodziny chyba nie może być prostszy do wykonania. W zaledwie pół godziny wyczarujesz wiosenny i zdrowy posiłek.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Zapiekanka rybna z gnocchi

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Włóż gnocchi na głęboką patelnię i zalej wrzątkiem, dodaj szczyptę soli. Duś przez 2-3 minuty, odcedź i pozostaw do delikatnego ostygnięcia.
    2. Połącz odrobinę mleka z mąką kukurydzianą. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie dodaj resztę mleka. Mieszankę wlej na patelnię, następnie dodaj rybę, przyprawy i cebulkę – całość podduś. Zwiększ moc palnika i gotuj, często mieszając, aż sos zgęstnieje, a ryba będzie ugotowana, około 4-5 minut. Dodaj zioła, crème fraîche, kapary i groszek i ponownie zagotuj.
    3. Rozgrzej piekarnik do 180 ºC. Do naczynia żaroodpornego przelej zawartość patelni, a na wierzchu ułóż gnocchi. Kluski posmaruj odrobiną oliwy i dopraw czarnym pieprzem. Piecz przez 5-10 minut lub do momentu, gdy gnocchi się zarumienią. Podawaj z brokułami lub fasolką szparagową.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności