Pierwsze słodziutkie truskawki pojawiają się już na targowiskach w całej Polsce, a już niebawem sezon na nie będzie w pełni. Oznacza to, że w wielu domach pojawią się one jako słodka przekąska, ale także dodatek do ciast, nabiału, makaronu, ryżu i… łososia. Tak, to nie jest błąd – łosoś i truskawki stanowią idealne i bardzo proste w wykonaniu połączenie. Jak to zrobić? Przeczytaj ten przepis.
Wiosenno-letnia przekąska z łososia i truskawek
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Potnij łososia na mniejsze kawałki i ułóż go równomiernie na talerzu.
2. Pokrój truskawki w ćwiartki i ułóż je na łososiu.
3. Obsyp danie kaparami i rukolą, a następnie skrop sokiem z cytryny i dopraw mielonym pieprzem. Gotowe!