Wiosenno-letnia przekąska z łososia i truskawek
Opis przepisu
Pierwsze słodziutkie truskawki pojawiają się już na targowiskach w całej Polsce, a już niebawem sezon na nie będzie w pełni. Oznacza to, że w wielu domach pojawią się one jako słodka przekąska, ale także dodatek do ciast, nabiału, makaronu, ryżu i… łososia. Tak, to nie jest błąd – łosoś i truskawki stanowią idealne i bardzo proste w wykonaniu połączenie. Jak to zrobić? Przeczytaj ten przepis.
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
100 g łososia wędzonego na zimno SuperFish
Kilka truskawek
Garść kaparów
Garść rukoli
Sok ze świeżo wyciśniętej cytryny
Pieprz
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Potnij łososia na mniejsze kawałki i ułóż go równomiernie na talerzu.
2. Pokrój truskawki w ćwiartki i ułóż je na łososiu.
3. Obsyp danie kaparami i rukolą, a następnie skrop sokiem z cytryny i dopraw mielonym pieprzem. Gotowe!
Zostaw recenzję