Wiosenne bajgle z wędzonym łososiem
Opis przepisu
Szybki i łatwy do przygotowania bajgiel z wędzonym łososiem sprawdzi się na każdy posiłek. Oprócz pysznego i pełnego białka łososia, bajgiel wypełniony jest wiosennymi dodatkami, co sprawia że każdy kęs jest pełen smaku.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
3 bajgle
200 g serka śmietankowego
150 g łososia atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym Super Fish
6-9 rzodkiewek
2-3 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku
2 ogórki gruntowe
Sól i pieprz
Garść młodych liści (np. botwinki, szczawiu, szpinaku, rukoli )
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Przygotuj potrzebne składniki.
2. Serek wymieszaj z posiekanymi ziołami (odrobinę zostaw do dekoracji), dopraw solą i pieprzem. Rzodkiewki pokrój w plasterki, a ogórki w cienkie paski. Najłatwiej zrobić to nożykiem szczelinowym. Bajgle przekrój na połówki. Dolną część posmaruj porcją serka, na serku ułóż rzodkiewki, a na nich sałatę.
3. Na sałacie ułóż łososia wędzonego w dymie dębowym.
Zostaw recenzję