Wiosenna sałatka ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Opis przepisu
Jest wiosna – są nowalijki i pyszne, świeżutkie sałatki. A te doskonale komponują się z wędzonym łososiem. Na przykład w takim wydaniu!
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku
200 g liści młodego szpinaku
200 g łososia wędzonego na zimno SuperFish (pociętego w paski)
1 średni ogórek świeży (pocięty w cienkie plastry)
4 rzodkiewki (pocięte w cienkie plastry)
szczypiorek
sól i pieprz
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. W dużej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
2. Dorzuć pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Przed podaniem możesz udekorować całość plastrami cytryny.
Zostaw recenzję