Klasyka zawsze się broni! Na leniwe, niedzielne śniadanie propozycja idealna – jajecznica z kanapką z łososiem, temu połączeniu nikt nie odmówi!
Wędzony łosoś z jajecznicą
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Włóż pieczywo do tostera, a na patelni rozpuść masło.
2. Rozbełtaj jajka, przypraw solą i pieprzem i wylej na patelnię.
3. Przekrój cytrynę na 4 cząstki, skrop nią wędzonego łososia. Dodaj sporą ilość pieprzu.