Wędzony łosoś z jajecznicą
Opis przepisu
Klasyka zawsze się broni! Na leniwe, niedzielne śniadanie propozycja idealna – jajecznica z kanapką z łososiem, temu połączeniu nikt nie odmówi!
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
2 kromki białego chrupkiego pieczywa
30 g masła z odrobiną oliwy z oliwek
6 dużych jajek
1 cytryna
4 plastry wędzonego łososia
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Włóż pieczywo do tostera, a na patelni rozpuść masło.
2. Rozbełtaj jajka, przypraw solą i pieprzem i wylej na patelnię.
3. Przekrój cytrynę na 4 cząstki, skrop nią wędzonego łososia. Dodaj sporą ilość pieprzu.
Zostaw recenzję