Warzywne zawijańce z łososiem

Warzywne zawijańce z łososiem, to zdrowa, smaczna i chrupiąca przekąska dla każdego miłośnika „zieleniny” a jednocześnie alternatywa dla tradycyjnych, pszennych wrapów dla tych wszystkich, którzy z różnych względów nie chcą lub nie mogą spożywać produktów mącznych.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Warzywne zawijańce z łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Z sałaty lodowej pooddzielać pojedyncze liście. Świeże mango obrać i pokroić w większe kostki (opcjonalnie odmrozić gotowe, mrożone kostki mango). Ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cienkie paski. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wędzonego łososia podzielić na mniejsze części.
    2.
    Na liściu sałaty lodowej układać przygotowane produkty według własnego upodobania co do ilości i kolejności. Ważne, żeby nałożyć tyle składników, żeby bez problemu można było zawinąć je w liściu sałaty. Do każdego zawijańca wbijamy po bokach po wykałaczce (w celu stabillizacji naszych ruloników), po czym przekrawamy nasze zawijańce na pół.
    3. Na dużym talerzu rozsypać rukolę dla dekoracji i układać warzywne zawijańce z łososiem. Podawać z sosem słodko-kwaśnym. (do takiej przekąski pasują różne sosy, dlatego możemy podawać ją z naszym ulubionym sosem lub jednocześnie z kilkoma sosami - do wyboru dla każdego).
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności