Pyszna i aromatyczna pasta z dodatkiem świeżego koperku. Idealnie sprawdzi się na śniadanie czy kolacje.
Twarogowa pasta z wędzonym łososiem i jajkiem
Kategoria: Śniadania
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Jajka obierz ze skorupki. Łososia pokrój na drobną kostkę. 1/2 natki koperku drobno posiekaj.
2. Do miseczki przełóż twarożek, dodaj posiekane jajko, łososia i koperek. Dodaj majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Chleb pokrój na kromki. Ułóż liść sałaty oraz porcję pasty łososiowej. Posyp świeżym koperkiem i czarnuszką. Na górze ułóż pomidorki oraz plasterki ogórka.