Marynowany śledzik, jabłka, cebula oraz buraczki przykryte śmietaną! Miłośnicy śledzi pokochają tą tradycyjną niemiecką potrawę!
Tradycyjna niemiecka czerwona sałatka ze śledzia
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia niemiecka
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. W małej miseczce, wymieszaj sok z ogórka, musztardę, olej, ocet, sól, cukier do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj do śmietany 18%, kwaśnej śmietany, majonezu, musztardy i koperku.
2. Połóż filety z śledzi, jabłka, buraki, cebulę i ogórki w dużej misce. Wylej na to dressing i delikatnie mieszaj aż do połączenia. Dodaj sól i pieprz do smaku. Jeśli dressing jest za rzadki, dodaj więcej kwaśnej śmietany lub majonezu.
3. Do podania, połóż kilka plasterków ugotowanego jajka i posyp koperkiem.