Przygotowane w taki sposób tosty zapewnią wam energię na cały poranek. Jej składniki możecie dowolnie modyfikować, ale naszym zdaniem wersja z pstrągiem i awokado jest po prostu przepyszna.
Tosty z awokado i pstrągiem
Kategoria: Potrawy z pstrągiem
Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Filety z pstrąga ułóż na desce skórą do góry. Lekko dopraw obie strony filetów i umieść na średniej patelni, na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty po obydwu stronach. Wyjmij na talerz do ostygnięcia.
2. W międzyczasie umieść dużą garść rzeżuchy w blenderze. Dodaj sok z połowy cytryny i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Zmiksuj na gładką masę, a następnie dodaj jogurt. D
3. Ogórka, szczypiorek i awokado pokrój w plastry, a następnie dodaj trochę soku z cytryny i trochę czarnego pieprzu.
4. Lekko podpiecz chleb i posmaruj każdą kromkę jogurtem z rzeżuchą. Na wierzch połóż plasterki awokado, ogórka i szczypiorku. Pokrusz chrupiącą skórę pstrąga, a rybę poszarp na mniejsze kawałki. Rozdziel rybę na tosty i posyp pokruszoną skórką.