Szpinakowy przekładaniec z wędzonym łososiem
Opis przepisu
Kto nie lubi ciast! Ale czy jedliście już ciasto z…łososiem? To niebanalna a jednocześnie zdrowa przekąska.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
opakowanie łososia Atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym Superfish
200 g szpinaku
3 jajka
40 g mąki
200 g serka kanapkowego
1 łyżka koperku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
3. Przelać masę na dużą formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 12 minut w 180 stopniach.
4. Kroimy upieczone i ostudzone ciasto na 6 równych rzędów. Umieszczamy ciasto warstwami przekładając je serkiem kanapkowym a na górze umieszczamy łososia wędzonego oraz świeży koperek. Możemy przekroić na mniejsze kawałki. Smacznego!
Zostaw recenzję