Lato na talerzu? Bardzo proszę! Przed wami prosty przepis na suma z salsą. Danie ma mnóstwo kolorów i jeszcze więcej smaków. Koniecznie spróbujcie!
Sum z salsą z mango i awokado
Kategoria: Potrawy z sumem
Główny składnik: Sum
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Wymieszaj ze sobą oregano, kminek, paprykę, 2 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Taką mieszanką natrzyj każdy z filetów. Zamarynowaną rybę włóż do lodówki na min. 30 minut.
2. W międzyczasie, w małej misce wymieszaj mango, awokado, czerwoną cebulę, kolendrę, sok z limonki oraz sól i pieprz. Włóż do lodówki.
3. Zamarynowane filety wyjmij z lodówki. Smaż na dużej żeliwnej patelni, uprzednio posmarowanej oliwą, na średnim ogniu – 4-7 minut na każdej ze stron. Podawaj ze schłodzoną salsą.