Opis przepisu

To będzie murowany hit każdej imprezy. Pokrój, zawiń i ciesz się niezwykłym smakiem tych prostych i zdrowych zawijańców. Lekka, aromatyczna przekąska w azjatyckim stylu, która zachwyci rodzinę i znajomych.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia azjatycka
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

200 g łososia wędzonego na zimno SuperFish
Opakowanie papieru ryżowego
Pół opakowania makaronu ryżowego (250 g)
4 marchewki
2 ogórki świeże
Pęczek kolendry
Garść mięty
Opcjonalnie sezam

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Makaron ugotuj i odstaw do ostygnięcia.
2. Warzywa umyj i pokrój w długie, cienkie paski.
3. Papier ryżowy namocz w gorącej wodzie z obydwu stron , następnie umieść na talerzu lub blacie.
4. Składniki ułóż na papierze ryżowym - tak, aby zajęły nie więcej niż 1/3 powierzchni rolki: kolejno małe plastry łososia, makaron, ogórka, marchewkę, liście kolendry i mięty.
5. Zwijanie zacznij od dołu i góry. Dociśnij mocno, a następnie zawiń ciasno po bokach wykonując jeden płynny skręt.
6. Gotowe spring rollsy można podawać z sosem sojowym, słodko-kwaśnym, miodowym bądź orzechowym.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności