Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami
Opis przepisu
Kremowy makaron spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
200 g suchego makaronu spaghetti
1 opakowanie łososia wędzonego w dymie olchowym SuperFish
1 jajo L
150 ml śmietany 30%
0,5 pęczka zielonych szparagów
0,5 białej cebuli
1 łyżeczka soli (0,5 łyżeczki do wody na makaron, 0,5 łyżeczki do sosu)
0,5 łyżeczki pieprzu
2 łyżki oleju (1 do gotowania makaronu, 1 na patelnię)
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Przygotowujemy składniki. Wstawiamy osoloną wodę na makaron z dodatkiem oleju. Doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy makaron do wody i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2. Cebulę drobno siekamy, szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, główki odkrajamy (odkładamy na bok), resztą kroimy na małe kawałki.
3. Na patelni podgrzewamy olej, szklimy cebulę i wrzucamy kawałki szparagów (nie główki), podduszamy ok. 3 minut mieszając.
Zostaw recenzję