To nieoczywiste połączenie sprawi, że spojrzycie na śledzia z innej perspektywy. Klasyczna potrawa zyskuje zagranicznego twistu, który rozbudzi wasze kubki smakowe i sprawi, że nigdy więcej nie pomyślicie w klasyczny sposób o śledziu!
Smażony śledź z limonką i pieprzem
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Zetrzyj skórkę z limonki i połącz z pieprzem, potem dodaj mąkę. Wszystko razem wymieszaj i wysyp na płaski talerz.
2. Wytrzyj śledzie do sucha i obficie posyp panierką.
3. Rozgrzej patelnię i smaż filety po 2-3 minuty. Gdy ryba będzie mieć złocisty kolor, przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejne 2 minuty.
4. Serwuj posypanego solą z młynka oraz resztą skórki z limonki i wyciśnij z niej sok.