Oto kolejna propozycja na przygotowanie pstrąga tęczowego SuperFish, którego w zamrożonej formie kupicie w sklepach Biedronka. Tym razem rybę smażymy i podajemy w wersji inspirowanej kuchnią śródziemnomorską.
Smażony pstrąg tęczowy z masłem cytrynowym, pomidorami i oliwkami
Kategoria: Potrawy z pstrągiem
Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Zacznij od rozmrożenia filetów z pstrąga tęczowego SuperFish zgodnie z naszym poradnikiem.
2. W średnim rondlu rozpuść masło na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny, pomidorki, oliwki, czosnek, pół łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli. Gotuj całość przez ok. 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia, dodaj natkę pietruszki i dobrze wymieszaj.
3. Rozgrzej dużą patelnię, umieść na niej połowę oleju rzepakowego i rozprowadź po całym naczyniu.
4. Filety posyp równomiernie pozostałą solą i pieprzem, a następnie smaż po dwie sztuki na patelni - po dwie minuty na każdą stronę. Po pierwszych dwóch filetach powtórz krok drugi, czyli rozgrzej na patelni pozostałą część oleju.
5. Przed podaniem dania, zalej ryby masłem cytrynowym z pomidorkami i oliwkami. Gotowe!