Opis przepisu

Szukasz eksplozji smaku na talerzu? Ten niezwykły przepis zaspokoi Twoje kubki smakowe a przy okazji zadba o Twoje lepsze samopoczucie!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

2 filety z łososia
Opakowanie szpinaku typu baby
1 łyżka zblanszowanej cebuli
2 łyżeczki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, pokrojone na plasterki
Starta skórka z całej cytryny
Sok z całej cytryny
¼ szklanki wytrawnego białego wina
1 łyżeczka świeżej bazylii
sól i pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek a następnie dodaj cebulę. Smaż około 6 minut. Dodaj czosnek, smaż około minuty. Dodaj szpinak, i przykręć moc. Dodaj soli i pieprzu. Następnie dodaj sok oraz skórkę z cytryny, całość przełóż na oddzielny talerz.
3. Następnie znowu podgrzej oliwę na patelni i zacznij smażyć filety z łososia. Przypraw solą i pieprzem. Smaż przez 5 minut. Odwróć rybę skórą do dołu i polej ją winem.
4. Włóż rybę na patelni na 6 minut do piekarnika.
5. Rozłóż szpinak na dwa talerze i na to połóż gotowego łososia. Polej talerze sokiem z cytryny i wykończ skórką z cytryny oraz bazylią.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności