Przed wami jeden z najbardziej znanych, a jednocześnie najprostszych, przepisów na śledzia. Przygotujecie go dosłownie w kilka minut, a wasi niezapowiedziani goście z pewnością będą zachwyceni.
Śledzie po norwesku
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Do miski wlej 4 łyżki oleju ze śledzi, śmietanę, cebulę, koperek i pieprz, mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy.
2. Dodaj śledzie i wymieszaj, aby uzyskać równe warstwy.
3. Trzymaj przynajmniej godzinę w lodówce