Śledzie na słodko

Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości czy rodzinę nietypowymi, ale pysznymi, śledziami na zakąskę, koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 12 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Śledzie na słodko

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Śledzie moczymy w wodzie całą noc, następnie przez dwie godziny moczymy w mleku. Następnie osuszamy je ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki.
    2. W kąpieli wodnej lekko podgrzewamy sok z cytryny i rozpuszczamy w nim miód akacjowy. Następnie studzimy i zalewamy nim ryby na dwie godziny. Po tym czasie kroimy rybę na dwucentymetrowe dzwonka.
    3. Na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez dziesięć minut gotujemy wino i śliwki. Następnie blendujemy śliwki i wino, dodajemy do nich miód gryczany i kakao. Gdy masa będzie gładka odstawiamy ją do wystygnięcia.
    4. Śledzie układamy w słoiku i zalewamy ostudzoną masą.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności