Sałatka owocowa z łososiem i krewetkami
Opis przepisu
Dla miłośników ryb i owoców – tych tradycyjnych i morza. Prawdziwa uczta dla zmysłów, czyli sałatka owocowa z łososiem i krewetkami.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Łosoś atlantycki wędzony w dymie dębowym SuperFish
1 nektarynka
2 morele
Kawałek arbuza
Kawałek niebieskiego sera
Świeże listki mięty
Kilka krewetek
Sok z cytryny
Pieprz cytrynowy
1 ząbek czosnku
Szczypta soli
Odrobina masła klarowanego
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Nektarynkę oraz morele umyć, przepołowić i pokroić na plasterki. Arbuza pokroić w większą kostkę. Ser niebieski pokroić na drobną kostkę.
Zostaw recenzję