Kto powiedział, że nie można udoskonalić włoskiego przepisu na spaghetti z klopsikami? Wystarczy zastąpić mięso rybą, aby danie nabrało zupełnie nowych smaków i aromatów.
Rybne klopsiki
Kategoria: Potrawy z tuńczykiem
Główny składnik: Tuńczyk
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Rozdrobnij tuńczyka do miski, a następnie wrzuć orzeszki pinii, skórkę z cytryny, pietruszkę, bułkę tartą i jajko. Dopraw i wymieszaj rękoma aż do całkowitego połączenia. Uformuj 12 kulek wielkości orzecha włoskiego.
2. Zagotuj w dużym rondlu osoloną wodę, a następnie ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Na dużą patelnię wlej kilka kropel oleju z tuńczyka, a następnie smaż klopsiki przez 5 minut, obracając co minutę, aż będą całkowicie złote. Odcedź na papierze kuchennym. Podgrzej sos pomidorowy, wymieszaj razem z makaronem i kulkami z tuńczyka.