Roladki z łososiem wędzonym na każdy stół!

Tych roladek po prostu nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu! Od wielu lat są jedną z najpopularniejszych imprezowych przystawek, ale wciąż można nimi nieco zaskoczyć. Jak? Oto najlepszy sposób!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: do 120 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 12 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Roladki z łososiem wędzonym na każdy stół!

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. W dużym naczyniu wymieszaj dobrze serek śmietankowy, sok i skórkę z cytryny, koperek, sól i pieprz.
    2. Powstałą mieszankę rozprowadź równomiernie po jednej stronie każdej tortilli. Pamiętaj aby zostawić mniej więcej jeden centymetr wolnej przestrzeni od krawędzi każdego placka!
    3. Na całej przestrzeni zajętej przez kremową mieszankę ułóż warstwę liści szpinaku, a następnie warstwę wędzonego łososia.
    4. Delikatnie zwiń każdą tortillę i umieść je w oddzielnych woreczkach strunowych. Włóż do lodówki na ok. godzinę - dwie. Po tym czasie wyjmij tortille z woreczków i pokrój je w plastry o grubości ok. 3 cm. Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności