Tych roladek po prostu nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu! Od wielu lat są jedną z najpopularniejszych imprezowych przystawek, ale wciąż można nimi nieco zaskoczyć. Jak? Oto najlepszy sposób!
Roladki z łososiem wędzonym na każdy stół!
Kategoria: Karnawałowe przekąski
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: do 120 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 12 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. W dużym naczyniu wymieszaj dobrze serek śmietankowy, sok i skórkę z cytryny, koperek, sól i pieprz.
2. Powstałą mieszankę rozprowadź równomiernie po jednej stronie każdej tortilli. Pamiętaj aby zostawić mniej więcej jeden centymetr wolnej przestrzeni od krawędzi każdego placka!
3. Na całej przestrzeni zajętej przez kremową mieszankę ułóż warstwę liści szpinaku, a następnie warstwę wędzonego łososia.
4. Delikatnie zwiń każdą tortillę i umieść je w oddzielnych woreczkach strunowych. Włóż do lodówki na ok. godzinę - dwie. Po tym czasie wyjmij tortille z woreczków i pokrój je w plastry o grubości ok. 3 cm. Gotowe!