Opis przepisu

Tych roladek po prostu nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu! Od wielu lat są jedną z najpopularniejszych imprezowych przystawek, ale wciąż można nimi nieco zaskoczyć. Jak? Oto najlepszy sposób!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: do 120 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 12 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

225 g serka śmietankowego (kanapkowego)
1 cytryna (wyciśnięty z niej sok + starta skórka)
2 łyżki drobno posiekanego kopru
2 szklanki świeżych liści młodego szpinaku
450 g łososia wędzonego na zimno SuperFish
6 tortilli średniej wielkości (lub 4 duże)
sól i pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. W dużym naczyniu wymieszaj dobrze serek śmietankowy, sok i skórkę z cytryny, koperek, sól i pieprz.
2. Powstałą mieszankę rozprowadź równomiernie po jednej stronie każdej tortilli. Pamiętaj aby zostawić mniej więcej jeden centymetr wolnej przestrzeni od krawędzi każdego placka!
3. Na całej przestrzeni zajętej przez kremową mieszankę ułóż warstwę liści szpinaku, a następnie warstwę wędzonego łososia.
4. Delikatnie zwiń każdą tortillę i umieść je w oddzielnych woreczkach strunowych. Włóż do lodówki na ok. godzinę - dwie. Po tym czasie wyjmij tortille z woreczków i pokrój je w plastry o grubości ok. 3 cm. Gotowe!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności