Oto kolejny doskonały przepis na każdą okazję, ponieważ równie dobrze spisze się zarówno na początek dnia, jak i wieczornej imprezy. Mowa o śledziku z dodatkami przeznaczonym do położenia na kanapce! Tak, dla wielu osób to niecodzienny pomysł, ale – co ciekawe – wywodzi się właśnie ze wschodniej Europy. Można go przyrządzić na wiele sposobów, ale ten przypadł nam do gustu szczególnie!
Pyszny śledzik z dodatkami na kanapkę
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 12 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Wyjmij filety śledzia ze słoika i pokrój je w drobną kostkę.
2. Obierz jabłka i również pokrój je w drobną kostkę.
3. Wymieszaj ze sobą dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem.
4. Gotowe! Podawaj z pieczywem - najlepiej ciemnym lub chrupkim.