Kolejna prosta, przepyszna i bardzo wartościowa potrawa z wykorzystaniem mrożonego pstrąga tęczowego SuperFish, który dostępny jest w sklepach sieci Biedronka. Ryba pieczona jest na papierze w towarzystwie szparagów. Możesz do niej dogotować ziemniaki lub ryż.
Pstrąg tęczowy pieczony z cytryną, pieprzem i czosnkiem
Kategoria: Potrawy z pstrągiem
Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Rozmroź rybę zgodnie z naszym poradnikiem.
2. Nagrzej piekarnik do 200 °C. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
3. Filety pstrąga ułóż na papierze (skórą do dołu). Posmaruj je oliwą z oliwek (ok. 1.5 łyżeczki na porcję). Wokół ryby rozłóż umyte i osuszone szparagi.
4. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie posyp czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na samym wierzchu ryby oraz szparagów ułóż plasterki cytryny.
5. Piecz ok. 15 minut w 200 °C.