Pstrąg tęczowy pieczony z cytryną, pieprzem i czosnkiem
Opis przepisu
Kolejna prosta, przepyszna i bardzo wartościowa potrawa z wykorzystaniem mrożonego pstrąga tęczowego SuperFish, który dostępny jest w sklepach sieci Biedronka. Ryba pieczona jest na papierze w towarzystwie szparagów. Możesz do niej dogotować ziemniaki lub ryż.
Kategoria: Potrawy z pstrągiem
Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
2 filety pstrąga tęczowego SuperFish
0,5 kg szparagów
Cytryna (pokrojona na cienkie plastry)
Oliwa z oliwek
2-3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
2. Nagrzej piekarnik do 200 °C. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
3. Filety pstrąga ułóż na papierze (skórą do dołu). Posmaruj je oliwą z oliwek (ok. 1.5 łyżeczki na porcję). Wokół ryby rozłóż umyte i osuszone szparagi.
4. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie posyp czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na samym wierzchu ryby oraz szparagów ułóż plasterki cytryny.
Zostaw recenzję