Opis przepisu

Kolejna prosta, przepyszna i bardzo wartościowa potrawa z wykorzystaniem mrożonego pstrąga tęczowego SuperFish, który dostępny jest w sklepach sieci Biedronka. Ryba pieczona jest na papierze w towarzystwie szparagów. Możesz do niej dogotować ziemniaki lub ryż.

Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

2 filety pstrąga tęczowego SuperFish
0,5 kg szparagów
Cytryna (pokrojona na cienkie plastry)
Oliwa z oliwek
2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Rozmroź rybę zgodnie z naszym poradnikiem.
2. Nagrzej piekarnik do 200 °C. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
3. Filety pstrąga ułóż na papierze (skórą do dołu). Posmaruj je oliwą z oliwek (ok. 1.5 łyżeczki na porcję). Wokół ryby rozłóż umyte i osuszone szparagi.
4. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie posyp czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na samym wierzchu ryby oraz szparagów ułóż plasterki cytryny.
5. Piecz ok. 15 minut w 200 °C.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności