Szkoda lata na długie przesiadywanie w kuchni. Świeżo zerwane w ogrodzie, jędrne cukinie w mgnieniu oka można zamienić w pożywny, dietetyczny oraz w pełni letni obiad. W smaku placuszki są bardzo delikatne, a dzięki wyjątkowym dodatkom jakim jest dziki łosoś wędzony w dymie klonowym naprawdę aromatyczne!
Placuszki z cukinią, śmietaną oraz dzikim łososiem wędzonym
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia polska
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Cukinię umyj starannie, osusz i zetrzyj wraz ze skórką na grubych oczkach do dużej miski. Marchewkę natomiast obierz i zetrzyj na małych oczkach.
2. Starte warzywa wymieszaj, posól i odstaw na około 15 minut.
3. Cukinię wraz z marchewką odciśnij bardzo dobrze z powstałych soków.
4. Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane zioła. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
5. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane. Smaż małe i dość cienkie placuszki na małym ogniu tak długo, aż ładnie się zarumienią
6. Odsączone na ręczniku papierowym placuszki przekładaj na talerz. Podawaj z kleksem śmietany oraz kawałkami dzikiego łososia SuperFish.