Placuszki z cukinią, śmietaną oraz dzikim łososiem wędzonym
Opis przepisu
Szkoda lata na długie przesiadywanie w kuchni. Świeżo zerwane w ogrodzie, jędrne cukinie w mgnieniu oka można zamienić w pożywny, dietetyczny oraz w pełni letni obiad. W smaku placuszki są bardzo delikatne, a dzięki wyjątkowym dodatkom jakim jest dziki łosoś wędzony w dymie klonowym naprawdę aromatyczne!
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia polska
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
500 g koniecznie młodych cukinii, u mnie 2 mniejsze sztuki
Marchewka
Jajko
3 łyżki mąki (w wersji bezglutenowej ziemniaczana, ryżowa oraz z ciecierzycy)
Garść ulubionych ziół, np. tymianek oraz majeranek bądź duet koperku oraz pietruszki
1-2 ząbki czosnku
Kilka łyżek kwaśnej śmietany
1/2 opakowania wędzonego dzikiego łososia SuperFish
Pieprz
Sól
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Cukinię umyj starannie, osusz i zetrzyj wraz ze skórką na grubych oczkach do dużej miski. Marchewkę natomiast obierz i zetrzyj na małych oczkach.
4. Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane zioła. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
Zostaw recenzję