Opis przepisu

Zapewne poznaliście już śledzika na ostro SuperFish i jest duża szansa, że rozbudził on Wasz apetyt na dania z mniejszą lub większą nutką pikanterii. To dobry moment, aby wykorzystać tę ochotę i przyrządzić ostrą i niesamowicie uniwersalną przystawkę – dip z wędzonego łososia z papryczką Jalapeno!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

100 g łososia wędzonego na gorąco SuperFish
3 łyżki serka śmietankowego
1/4 szklanki siekanej czerwonej cebuli
2 łyżki drobno posiekanego koperku
2 całe papryczki Jalapeno
Krakersy lub pieczywo do podania

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Łososia pokrój na małe kawałki. Z papryczek wytnij szypułki i również pokrój na mniejsze części.
2. Łososia, serek, cebulę, koperek i papryczki umieść w średnim naczyniu i zmiksuj dobrze. Wszystkie składniki powinny się dobrze połączyć, a kawałki łososia powinny być drobno posiekane.
3. Podawaj z krakersami lub pieczywem.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności