Święta to także czas, w którym tryumfy święcą różnego rodzaju pasztety. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie zaproponowali zatem naszej wersji tej pysznej potrawy – oczywiście z wędzonego łososia. Co ciekawe, przyrządzisz ją nawet w 15 minut!
Pasztet z wędzonego łososia na świąteczny stół
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Łososia wędzonego na gorąco umieść w dużym naczyniu i rozdrobnij widelcem. Dodaj serek śmietankowy i jogurt grecki, a następnie wszystko dobrze wymieszaj.
2. Dodaj sok z cytryny i pieprz. Spróbuj - jeśli uważasz, że możesz dodać więcej, śmiało dodaj!
3. Pokrój łososia wędzonego na zimno na drobne kawałeczki i dodaj razem ze szczypiorkiem do pasztetu. Dobrze wymieszaj i wstaw na chwilę do lodówki.