Pasztet z wędzonego łososia na świąteczny stół
Opis przepisu
Święta to także czas, w którym tryumfy święcą różnego rodzaju pasztety. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie zaproponowali zatem naszej wersji tej pysznej potrawy – oczywiście z wędzonego łososia. Co ciekawe, przyrządzisz ją nawet w 15 minut!
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
300 g łososia wędzonego na gorąco SuperFish
150 g łososia wędzonego na zimno SuperFish
100 g serka śmietankowego
100 g jogurtu greckiego
2 łyżki soku z cytryny
Garść siekanego szczypiorku
Szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Łososia wędzonego na gorąco umieść w dużym naczyniu i rozdrobnij widelcem. Dodaj serek śmietankowy i jogurt grecki, a następnie wszystko dobrze wymieszaj.
2. Dodaj sok z cytryny i pieprz. Spróbuj - jeśli uważasz, że możesz dodać więcej, śmiało dodaj!
3. Pokrój łososia wędzonego na zimno na drobne kawałeczki i dodaj razem ze szczypiorkiem do pasztetu. Dobrze wymieszaj i wstaw na chwilę do lodówki.
Zostaw recenzję