Jak mówi pewne powiedzenie – jemy również oczami. I coś w tym jest.
W kuchni lubię m.in. możliwość nieskończonej kreatywności tworzenia ale i serwowania dań. Nawet z pozoru prosta potrawa, może być podana w taki sposób, że aż trudno nie skusić się i jej nie spróbować. Szczególnie dzieciom atrakcyjność dania pomaga, żeby „przemycić” w nim zdrowe składniki, które czasem, jeszcze przed spróbowaniem, twierdzą, że ich nie lubią a później, nie będąc świadomym do końca tego, co jedzą, proszą o dokładkę. Czy coś bardziej może ucieszyć osobę, która przygotowała danie? 🙂
Oszukane lody
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 8 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Przygotować składniki.
2. W moździerzu rozgnieść pieprz kolorowy z solą.
3. Do miski przełożyć ser biały. Dodać chrzan, sól, rozgnieciony drobno pieprz.
4. Posiekać drobno koperek (ewentualnie dodać suszony), rukolę i natkę pietruszki. Resztę składników pokroić drobno w kostkę. Dodać łyżkę jogurtu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i odstawić na chwilę, żeby smaki mogły się połączyć.
5. Przed podaniem, nakładać pastę twarogową do wafelków lodowych. Udekorować posiekanym koperkiem, łososiem Atlantyckim wędzonym w dymie dębowym SuperFish. Podawać z małymi łyżeczkami (tj. do lodów).