Choć nie jest to chłodnik, to ten krem doskonale sprawdzi się nie tylko jesienią czy zimą, ale także w samym środku lata. A w dodatku wcale nie jest trudno go przyrządzić!
Orzeźwiający krem z zielonego groszku z wędzonym łososiem
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Rozgrzej oliwę w garnku. Dodaj posiekaną cebulę i tarty czosnek. Duś przez ok. minutę, po czym dodaj groszek. Znowu duś - tym razem przez 5 minut.
2. Następnie dodaj bulion, sól, pieprz i natkę pietruszki. Przykryj i gotuj. Gdy całość się zagotuje, wyłącz ogień i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
3. Spróbuj kremu i jeśli uznasz, że jest taka potrzeba - dopraw.
4. Podawaj z wędzonym łososiem i ewentualnie odrobiną śmietany lub sera feta pokrojonego w drobną kostkę. Smacznego!