Pełna kolorów i smaków misa rozmaitości inspirowana kuchnią azjatycką. Jej przygotowanie jest bardzo proste, nie zajmuje zbyt dużo czasu, a przy tym jest pożywne i przede wszystkim przepyszne. Wszystkie składniki, doskonale się tu uzupełniają tworząc niesamowicie spójne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację, również do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy.
Orientalny Buddha Bowl z wędzonym łososiem
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 1 osoby
Rodzaj kuchni: kuchnia azjatycka
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Groszek cukrowy gotujemy do miękkości. Nerkowce prażymy na suchej patelni. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i mango w niedużą kostkę.
2. Czosnek przeciskamy przez praskę, po czym łączymy z olejem, wodą, sokiem z limonki oraz solą i sezamem. Mieszamy dynamicznie aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji. Plastry łososia kroimy w paseczki.
3.
Na półmisku ustawiamy miseczkę z sosem, a następnie układamy wszystkie przygotowane składniki.
Na półmisku ustawiamy miseczkę z sosem, a następnie układamy wszystkie przygotowane składniki.