Orientalny Buddha Bowl z wędzonym łososiem
Opis przepisu
Pełna kolorów i smaków misa rozmaitości inspirowana kuchnią azjatycką. Jej przygotowanie jest bardzo proste, nie zajmuje zbyt dużo czasu, a przy tym jest pożywne i przede wszystkim przepyszne. Wszystkie składniki, doskonale się tu uzupełniają tworząc niesamowicie spójne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację, również do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 1 osoby
Rodzaj kuchni: kuchnia azjatycka
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
1/2 opakowania SuperFish łosoś atlantycki wędzony w dymie dębowym
50 g ryżu jaśminowego z dzikim
1 garść groszku cukrowego
1/4 czerwonej papryki
1/2 małej czerwonej cebuli
1/4 mango
1 łyżka nerkowców
1 garść listków kolendry
1 czubata łyżka serka śmietanowego puszystego
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki wody
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka sezamu białego
1 łyżeczka sezamu czarnego
Sól
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Groszek cukrowy gotujemy do miękkości. Nerkowce prażymy na suchej patelni. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i mango w niedużą kostkę.
Zostaw recenzję