Miruna z sosem AIOLI
Opis przepisu
Przepis na sos Aioli pochodzi prosto ze słonecznej Prowansji. Skoro za oknem plucha i przymrozek, powinniśmy zadbać o to, żeby słońce gościło przynajmniej na naszych talerzach. Z takim przepisem o aromaty, unikalne smaki i lato nie trudno. Kilka prostych składników, a efekt zachwyca!
Kategoria: Potrawy z miruną
Główny składnik: Miruna
Czas całkowity: 30 minut
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Miruna Nowozelandzka SuperFish
1 żółtko
100ml oleju
sok wyciśnięty z połowy cytryny
łyżka wody
sól i pieprz
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
2. Rozgrzej olej. Włóż rybę na patelnię i smaż 2 minuty. Po tym czasie obróć ją i smaż jeszcze 2-3 minuty (w zależności od grubości filetu). Zdejmij rybę z ognia, polej sokiem z cytryny i posyp natką pietruszki.
Zostaw recenzję