Mintaj w pomidorach
Opis przepisu
Mintaj to ryba, która gości na naszych stołach bardzo często. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, delikatna w smaku, a jednocześnie pyszna. Ponieważ mięso mintaja jest dość chude, warto podawać go razem z warzywami. Z tego powodu przygotowaliśmy przepis, w którym mintajowi towarzyszą pomidory i papryka.
Kategoria: Potrawy z mintajem
Główny składnik: Mintaj
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Filet z mintaja SuperFish
Papryka czerwona
Duża cebula
Puszka pomidorów
Szklanka bulionu
Masło
Olej
Pęczek zielonej pietruszki
Papryka mielona
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
2. Dodaj pokrojoną w paski paprykę czerwoną i smaż ok. 8-10 minut. Dodaj szklankę bulionu oraz puszkę pomidorów. Całość duś pod przykryciem 5-8 minut.
3. W międzyczasie opłucz, osusz i dopraw rybę solą, pieprzem i papryką mieloną, a następnie dodaj ją do duszącego się sosu.
4. Na każdy kawałek ryby dodaj łyżeczkę masła i duś 10-15 minut.
Zostaw recenzję