Każdy moment jest dobry na skorzystanie z dobroci bardzo wyrazistej kuchni meksykańskiej. Co ciekawe – jeden z jej największych hitów, czyli tacos, da się zrobić w wersji rybnej! Oto niezawodny sposób!
Meksykańskie tacos z wędzonym łososiem
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia meksykańska
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Obtocz łososia w kuminie oraz ¼ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu, a następnie owiń go folią aluminiową.
2. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza i piecz w nim łososia przez 7 minut. Gdy już będzie gotowy, podziel go na małe kawałki.
3. Wymieszaj kapustę z drobno pokrojonym awokado, sokiem z limonki, pozostałą oliwą i połową łyżeczki soli.
4. Podgrzej placki na patelni i rozłóż na nich łososia. Solidnie obsyp powstałą sałatką oraz posiekaną kolendrą. Opcjonalnie można również dodać drobno pokrojone papryczki chili i swój ulubiony sos. Smacznego!