Połączenie łososia z kurkami trochę zaskakuje, ale to danie rewelacyjnie smakuje. Bardzo szybko się je przygotowuje, bo kiedy makaron się gotuje, grzybki podsmażamy, śmietanką zalewamy, świeżych ziół dokładamy i z makaronem mieszamy. Łososia tylko dodajemy i już jeść możemy.
Makaron w kremowym towarzystwie łososia i kurek
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Makaron gotuj w lekko osolonej wodzie na al dente, w tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Rada: kiedy makaron będzie lekko twardy, zacznij smażyć grzyby. Oczyść i osusz kurki. Posiekaj koperek, zieloną pietruszkę, łososia wędzonego SuperFish podziel na mniejsze kawałki.
2. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj kurki, podsmaż je 3-4 min, dopraw szczyptą soli. Wlej śmietankę, podgrzewaj 2 min, dodaj zioła i makaron. Delikatnie wymieszaj (śmietanka lekko się zredukuje). Patelnię zdejmij z ognia. Dodaj kawałki łososia, połącz składniki i dopraw pieprzem do smaku.