Makaron w kremowym towarzystwie łososia i kurek
Opis przepisu
Połączenie łososia z kurkami trochę zaskakuje, ale to danie rewelacyjnie smakuje. Bardzo szybko się je przygotowuje, bo kiedy makaron się gotuje, grzybki podsmażamy, śmietanką zalewamy, świeżych ziół dokładamy i z makaronem mieszamy. Łososia tylko dodajemy i już jeść możemy.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
100 g łososia atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym SuperFish
200 g makaronu np. muszle, świderki
150 g małych kurek
2 łyżki oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
Ok. 130 ml słodkiej śmietanki 30%
Sól do smaku
Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Świeży koperek
Świeża zielona pietruszka
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
Zostaw recenzję