Prosta i szybka w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowna potrawa. Burak i kozi ser to znane i sprawdzone połączenie. Dodatek wędzonego łososia i świeżego tymianku sprawia, że całość wkracza na najwyższy poziom. Takie danie mogłoby być zaserwowane jako przystawka w dobrej restauracji – Ty możesz przyrządzić je w domowym zaciszu. Potrzebne będzie jedynie kilka składników!
Łososiowo-buraczany tatar z kozim serem i tymiankiem
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Pokroić ugotowanego buraka w drobną kosteczkę. To samo zrobić z łososiem. Przełożyć do miski, dodać sok z limonki, odrobinę soli i pieprzu. Mieszać całość przez dłuższą chwilę. Posmakować czy dodana ilość przypraw nam odpowiada, w razie w dodać ich większą ilość. Tatar można uformować z użyciem kokilki. Podać z kozim serkiem oraz świeżym tymiankiem.