Łódeczki łososiowo-melonowe

Okazuje się, że idealny finger food istnieje. A w dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu. W oryginalnym przepisie melonowi towarzyszy szynka prosciutto, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamienić ją na pysznego łososia wędzonego na zimno – chociażby w dymie klonowym.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Łódeczki łososiowo-melonowe

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Melona przetnij na pół, a następnie pokrój w dość szerokie plastry. Każdy z plastrów przetnij w pół w taki sposób, żeby powstały dwa kawałki o kształcie łódeczek. Z każdej łódeczki usuń pestki i błonkę – nie wyrzucaj! Łódeczki ułóż na talerzu.
    2. Pestki melona oraz błonkę przełóż do sitka o drobnych oczkach i przy użyciu łyżki wyciśnij sok do miseczki.
    3. Na każdej z łódeczek połóż plasterek łososia. Skropl sokiem z melona oraz odrobiną oliwy. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
Copyright © 2025 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności