Letnia sałatka z wędzonym łososiem, szparagami, serem dojrzewającym, szparagami i truskawkowym vinegret.
Letnia sałatka z wędzonym łososiem i truskawkowym vinegret
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, wrzucamy na 3 minuty do gotującej się wody z 1 łyżeczką soli i cukru.
2. 6 truskawek, oliwę, sok z cytryny, miód, pieprz i sól zblenduj na jednolity sos.
3. Wybrane sałaty ułóż na talerzu, połóż na nie pokrojone ciepłe szparagi, pokrojony ser dojrzewający i łososia wędzonego oraz 2 truskawki przekrojone na pół. Polej vinegret.