Delikatny i bardzo lekki makaron na oliwie. Szybki w przygotowaniu oraz aromatyczny w smaku.
Letni makaron z wędzonym łososiem, cukinią, szpinakiem oraz pomidorkami
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Przygotuj wszystkie wymienione w przepisie składniki.
2. W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Wstaw makaron i gotuj al dente.
3. Łososia pokrój na mniejsze kawałki. Cukinię pokrój w plastry, a następnie na ćwiartki. Pomidory przekrój na pół, a czosnek przeciśnij przez praskę.
4. Dużą patelnię wstaw na gaz i rozgrzej oliwę.
5. Dodaj czosnek oraz kawałki cukinii i smaż na małym ogniu przez kilka minut, aż warzywo zmięknie.
6. Dodaj kawałki łososia oraz pokrojone pomidorki, trzymając na ogniu kolejne 1-2 minuty.
7. Na patelnię przełóż odsączony oraz gorący makaron.
8. Dodaj szpinak i wymieszaj całość.
9. Makaron dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Możesz danie posypać startym serem typu parmezan. Smacznego !