Letni makaron z wędzonym łososiem, cukinią, szpinakiem oraz pomidorkami
Opis przepisu
Delikatny i bardzo lekki makaron na oliwie. Szybki w przygotowaniu oraz aromatyczny w smaku.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Opakowanie dzikiego łososia wędzonego w dymie klonowym SuperFish
200 g suchego makaronu spaghetti
250 g cukini
200 g pomidorków koktajlowych
2-3 ząbki czosnku
2 garście szpinaku
50 ml oliwy z oliwek
Świeżo mielony pieprz
Sól
Kawałek sera typu parmezan (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
2. W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Wstaw makaron i gotuj al dente.
3. Łososia pokrój na mniejsze kawałki. Cukinię pokrój w plastry, a następnie na ćwiartki. Pomidory przekrój na pół, a czosnek przeciśnij przez praskę.
4. Dużą patelnię wstaw na gaz i rozgrzej oliwę.
5. Dodaj czosnek oraz kawałki cukinii i smaż na małym ogniu przez kilka minut, aż warzywo zmięknie.
6. Dodaj kawałki łososia oraz pokrojone pomidorki, trzymając na ogniu kolejne 1-2 minuty.
7. Na patelnię przełóż odsączony oraz gorący makaron.
8. Dodaj szpinak i wymieszaj całość.
Zostaw recenzję