Wyrazista sałatka z łososiem wędzonym, mixem sałat zielonych, kukurydzą, nektarynką, cebulą czerwoną, bobem wykończona delikatnym słodkim sosem na bazie miodu. Genialna do mięs jak i podawana osobno.
Lekka letnia sałatka z łososiem wędzonym
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Awokado obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórek dobrze umyć i razem ze skórką pociąć na drobne paseczki. Łososia drobno pociąć.
2. Układać warstwami zaczynając od awokado następnie kukurydza, łosoś, ogórek i kiełki. Czynność powtórzyć. Podawać udekorowane plastrem cytryny.